Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Υμηττού : «ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΧΑΜΕΝΗ»


 «Καμμία άλλη μέρα χαμένη» τονίζει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Υμηττού, σε επιστολή του, προς όλους τους συναρμόδιους φορείς, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας τμήματος του 1ου Γυμνασίου, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19.

Ολόκληρη η επιστολή :

Υμηττός, 4/11/2020

Προς :

  1. ΕΟΔΥ
  2. Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, κ. Λ. Μάντζο
  3. Δήμαρχο Δάφνης Υμηττού, κ. Α. Μπινίσκο
  4. Αντιδήμαρχο Δάφνης Υμηττού, κα Α. Βογιατζόγλου
  5. Πρόεδρο Δ/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κα Γ. Σκαδοπούλου
  6. Δ/ντρια 1ου Γυμνασίου Υμηττού, κα Κ. Καραγιάννη

Κοινοποίηση :

  1. Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων
  2. Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Δάφνης Υμηττού

ΘΕΜΑ : Αναστολή λειτουργίας του τμήματος Α4 του 1ου Γυμνασίου Υμηττού λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19 σε μαθητή

Δυστυχώς ήρθε και η σειρά του σχολείου μας να προστεθεί στη μακρά λίστα εκείνων των σχολείων που κλείνουν τμήματά τους μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα ή και καθολικά μετά από εκτεταμένη διασπορά στην σχολική τους κοινότητα.

Η πορεία διαφάνηκε από νωρίς στο Δήμο μας :

  • 17/9 τμήμα της Α΄ τάξης στο 7ο Δημοτικό Δάφνης (3 μόνο μέρες μετά τον αγιασμό)
  • 17/9 καθολικό κλείσιμο του 2ου Νηπιαγωγείου Δάφνης
  • 21/9 Τμήμα της Α΄ τάξης στο 4ο Γυμνάσιο Υμηττού
  • 15/10 Και τα δύο τμήματα της Α΄ τάξης στο 2ο Δημοτικό Υμηττού
  • 25/10 Τμήμα της Β΄ τάξης στο 7ο Δημοτικό Δάφνης
  • 28/10 Καθολικό κλείσιμο του 7ου Δημοτικού Δάφνης
  • 2/11 Τμήμα της Α΄ τάξης στο 3ο Λύκειο Υμηττού
  • 3/11 Τμήμα της Α΄ τάξης στο 1ο Γυμνάσιο Υμηττού.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν έγιναν δωρεάν τεστ στο εκπαιδευτικό προσωπικό του κάθε σχολείου.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν έγιναν δωρεάν τεστ σε παιδιά και γονείς του κάθε τμήματος που έκλεισε.

Οι ευθύνες για την έως τώρα πορεία στα σχολεία του Δήμου, συμπεριλαμβανομένου του σχολείου μας, είναι πολυπρόσωπες αλλά όχι αγνώστων στοιχείων και σίγουρα όχι μόνο ατομικές.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Υμηττού, με επιστολές του Δ.Σ. στους αρμοδίους, είχε κρούσει από νωρίς τον κώδωνα του κινδύνου.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, επίσης με ανακοινώσεις και επιστολές στους αρμοδίους, είχε κρούσει από νωρίς τον κώδωνα του κινδύνου.

  • 2/9 κοινοποιήθηκε ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, με την οποία ζητούσε από την Κυβέρνηση και την Δημοτική Αρχή να μεριμνήσουν άμεσα για σειρά θεμάτων όπως, ολιγομελέστερα τμήματα στα σχολεία με επάρκεια εκπαιδευτικών, καθαριότητα, ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό στα σχολεία, δωρεάν τεστ και θερμομέτρηση, ασφαλή λειτουργία κυλικείων, εφοδιασμό των σχολείων με είδη προστασίας από τον κορονοϊό κ.α.
  • 10/9 το Δ.Σ. του Συλλόγου, στείλαμε επιστολή στον Δήμο, ζητώντας να ενισχύσει το προσωπικό καθαρισμού του σχολείου με ένα ακόμα άτομο πλήρους απασχόλησης (4 μέρες πριν τον αγιασμό).
  • 11/9 στείλαμε επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, στην Περιφερειακή Δ/νση Αθήνας, στη ΔΔΕ Αθήνας και στον Δήμο, ζητώντας να δημιουργηθεί ένα επιπλέον τμήμα στην Α΄ τάξη με περαιτέρω χωρισμό των παιδιών, ώστε να μην έχουμε πολυπληθή τμήματα των 26 και 27 μαθητών, εφόσον μάλιστα ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑ στο σχολείο. Στην επιστολή μας αυτή πήραμε από τους παραλήπτες μόνο … αριθμούς πρωτοκόλλου.
  • 15/9 η Ένωση έστειλε επιστολή στον Δήμο με την οποία ζητά να ενημερωθούμε όλοι οι Σύλλογοι Γονέων για τις ενέργειες που έχουν γίνει σχετικά με την επάρκεια σε προσωπικό καθαριότητας, με απολυμάνσεις στα σχολικά κτήρια, με τον εξοπλισμό των σχολικών φαρμακείων και την προμήθεια ειδών προσωπικής υγιεινής, μασκών και θερμομέτρων μετώπου, αλλά και με θέματα κτηριακών υποδομών. Ο Δήμος δεν έκανε τον κόπο να απαντήσει ούτε καν στην Ένωση, πολύ περισσότερο στους συλλόγους.
  • 15/9 κοινοποιήσαμε ανακοίνωση του Συλλόγου μας, με την οποία ζητήσαμε από τον Δήμο να στείλει επιτέλους ένα ακόμα άτομο πλήρους απασχόλησης για τον καθαρισμό του σχολείου, αφού το άτομο με σύμβαση γενικών καθηκόντων που έστειλε στις 14/9 ήρθε με την εντολή να εμφανίζεται στο σχολείο μας μέρα παρά μέρα, 2 ή 3 φορές μόνο την εβδομάδα, δηλαδή.
  • 17/9 κοινοποιήθηκε ανακοίνωση-καταγγελία της Ένωσης, ζητώντας τα αυτονόητα για όλα τα σχολεία. Δηλαδή προληπτική αλλά και στοχευμένη διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ τεστ σε εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό, όπως και σε παιδικά και γονείς τμημάτων με κρούσμα, εκτεταμένες ιχνηλατήσεις, διευθέτηση για τη ροή εκπαίδευσης των παιδιών που έκλεισε το τμήμα τους και μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς, απολυμάνσεις, είδη προσωπικής υγιεινής και επαρκές προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία.
  • 18/9 το Δ.Σ. του Συλλόγου στείλαμε και δεύτερη επιστολή, στους ίδιους πάλι αποδέκτες, ζητώντας ξανά τον χωρισμό της Α΄ τάξης σε 6 τμήματα, μετά μάλιστα την εμφάνιση του πρώτου θετικού κρούσματος σε σχολείο του Δήμου την προηγούμενη μέρα (17/9), και ειδικά σε σχολείο με το οποίο οι μαθητές μας έχουν άμεσες «αδελφές» σχέσεις. Και αυτή η επιστολή είχε ίδια μοίρα με την προηγούμενη.
  • 21/10 συμμετείχαμε στο Σχολικό Συμβούλιο που έγινε στο σχολείο μας, παρουσία και της Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κας Γ. Σκιαδοπούλου, η οποία μας διαβεβαίωσε ότι ΔΕΝ θα έρθει προς το παρόν άλλο άτομο ως προσωπικό καθαριότητας, μας ενημέρωσε ότι κάποιες κινήσεις από μεριάς Δήμου για χωρισμό της Α΄ τάξης σε 6 τμήματα «…έχουν πάρει το δρόμο τους…» χωρίς να μας πει ποιος είναι αυτός και που μας βγάζει … και το μόνο που μπορούσε να προσφέρει ήταν απολυμαντικά και μάσκες μιας χρήσης που της ζητήθηκαν από το σχολείο.
  • 23/10 στείλαμε επιστολή στο Δήμο, γιατί ακόμα κι αυτά τα απολυμαντικά και οι μάσκες μιας χρήσης που περιμέναμε, 2 μέρες μετά ήταν άφαντα (και τελικά ήρθαν 5 μέρες αργότερα από ότι ζητήθηκαν).

Το ξαναλέμε … ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΤΟΜΙΚΕΣ.

Κύριε Δήμαρχε, κυρία Αντιδήμαρχε Παιδείας, κυρία Πρόεδρε της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής είστε υπεύθυνοι για τις συνθήκες καθαριότητας στο σχολεία, είστε υπεύθυνοι για την παροχή απολυμαντικών και άλλων υλικών καθαριότητας και προστασίας μαθητών και προσωπικού.

Κ.κ. αρμόδιοι στο Υπουργείο Παιδείας και στη ΔΔΕ Αθήνας, είστε υπεύθυνοι εάν υπάρξει διασπορά του ιού στα 27 παιδιά του τμήματος Α4 γιατί ΑΠΟ ΙΔΙΟΛΗΨΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΤΕ τον χωρισμό της Α΄ τάξης του σχολείου μας σε 6 τμήματα ώστε να έχουμε αυτή τη στιγμή λιγότερα παιδιά εκτός σχολείου, παρότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑ! Κύριε Δήμαρχε, κυρία Αντιδήμαρχε Παιδείας είστε συνυπεύθυνοι γι αυτό το θέμα, στο βαθμό που δεν προσπαθήσατε έγκαιρα και με τον βαρύνοντα θεσμικό σας ρόλο να συνδράμετε προς αυτή την κατεύθυνση.

Κ.κ. αρμόδιοι στον ΕΟΔΥ και κύριε Δήμαρχε είστε υπεύθυνοι που δεν γίνονται δωρεάν τεστ γενικά στον Δήμο μας, πολύ περισσότερο στα σχολεία μας και εκτεταμένες ιχνηλατήσεις προληπτικά αλλά και ειδικότερα μετά την εμφάνιση τόσων κρουσμάτων.

ΖΗΤΑΜΕ :

1) ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

  • Θερμομέτρηση όλων των μαθητών, κατά την είσοδό τους στους σχολικούς χώρους, κάτι που ζητήθηκε και από εμάς και από εκπροσώπους των μαθητών και στο Σχολικό Συμβούλιο της 21/10/2020.
  • Άμεση ενημέρωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων σε περίπτωση που υπάρξει επόμενο θετικό κρούσμα.
  • Να ενημερωθούν οι γονείς και οι μαθητές του Α4 για την τηλεκπαίδευση. Να διερευνηθεί εάν όλοι οι μαθητές του τμήματος που θα περάσουν σε τηλεκπαίδευση έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και εάν όχι, να τους δοθούν τάμπλετ από αυτό (τα λίγα) που ήρθαν στο σχολείο τον Ιούνιο. Φυσικά θεωρούμε ότι δεν θα μπουν απουσίες σε παιδί που αποδεδειγμένα δεν έχει τον εξοπλισμό να παρακολουθήσει.

2) ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

  • Άμεση ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας με άτομο πλήρους ωραρίου και καθημερινά. Άμεση παροχή ειδών προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας και όχι μετά από μέρες από όταν ζητούνται. Η δικαιολογία ότι αργεί ο προμηθευτής ή ότι δεν έχετε πως να τα στείλετε, είναι απαράδεκτη.
  • ΔΩΡΕΑΝ τεστ σε όλους τους Δημότες μέσω των πρωτοβάθμιων δομών υγείας του Δήμου, όπως έχουν κάνει και τόσοι άλλοι δήμοι. Απορούμε, δεν σας προσβάλει ως Δημοτική Αρχή να πηγαίνουν οι δημότες σας ως «υγειονομικοί μετανάστες» για δωρεάν τεστ σε γειτονικό δήμο;

3) AΠΟ ΤΗΝ ΔΔΕ ΑΘΗΝΑΣ & ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  • Να χωριστεί περαιτέρω η Α΄ τάξη του σχολείου μας σε 6 τμήματα προς αποφυγή συγχρωτισμού εφόσον μάλιστα υπάρχει και διαθέσιμη αίθουσα.
  • Άμεση επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την τηλεκπαίδευση και παροχή όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού σε καθηγητές και μαθητές που δεν έχουν.

4) ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ & ΤΟΝ ΕΟΔΥ

  • ΑΜΕΣΑ διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ τεστ σε παιδιά και γονείς του τμήματος Α4
  • ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
  • ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ στα αδέλφια παιδιών του Α4 που φοιτούν σε άλλες βαθμίδες και σε φροντιστήρια, κέντρα μελέτης κλπ.
  • ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ τεστ σε όλους του εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολείων του Δήμου μας
  • Δράσεις μέσα στα σχολεία για ενημέρωση των μαθητών για την πανδημία και ταχεία επιμόρφωση των υπευθύνων covid των σχολικών μονάδων, από γιατρούς.

ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΧΑΜΕΝΗ !!!

Η Πρόεδρος Διαμάντη Ελένη

Η Γεν. Γραμματέας Τιτοπούλου Ειρήνη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια