Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Στη Δάφνη μετρήθηκε η μεγαλύτερη ατμοσφαιρική επιβάρυνση - Φωτιά στον Σχίνο: Κίνδυνος από την ατμοσφαιρική μόλυνση – Ποιοι δεν πρέπει να κυκλοφορούν

Η ατμοσφαιρική μόλυνση είναι σημαντική σε αρκετές περιοχές εξαιτίας της φωτιάς στον Σχίνο και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι κάτοικοι με συγκεκριμένες παθήσεις.

Στο επίπεδο 4 της εξαβαθμιαίας κλίμακας για την ποιότητα του αέρα βρίσκεται η ποιότητα της ατμόσφαιρας καθώς η κατάσταση παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες επιδείνωση την ώρα που μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Σχίνο.

Οι 10 περιοχές με τη μεγαλύτερη επιδείνωση ατμοσφαιρικού αέρα είναι η Δάφνη, το Περιστέρι, η Κυψέλη, η Αθήνα, ο Άγιος Ιωάννης Ρέντης, η Νίκαια, το Ψυχικό, το Παπάγου, το Χαλάνδρι και τα Μελίσσια.

Σύμφωνα με την ομάδα Prometheus, «αυτό σημαίνει ότι άτομα με αναπνευστικά προβλήματα ή καρδιοαγγειακά προβλήματα δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν για τις επόμενες ώρες σε ανοιχτούς χώρους. Επίσης να μην κάνουν αθλητικές δραστηριότητες ή ποδηλασία. Η επιδείνωση έχει φτάσει και στα νησιά των Κυκλάδων και την Ικαρία».

Η φωτιά στον Σχίνο ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης με τους κατοίκους της Κορινθίας να περνούν μία νύχτα φρίκης την οποία διαδέχτηκε μία ζοφερή ημέρα καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι τις Κυκλάδες και την Ικαρία.





Πηγή: sputniknews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια