Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Πόλη Φωτεινή: Ερώτημα προς τη διοίκηση του Δήμου Δάφνης - Υμηττού σχετικά με τη λειτουργία του κοιμητηρίου σε περιστατικά δημοτών που κατέληξαν από τις συνέπειες COVID-19:

Ερώτημα  προς τη διοίκηση του Δήμου Δάφνης - Υμηττού σχετικά με τη λειτουργία του κοιμητηρίου σε περιστατικά δημοτών που κατέληξαν από τις συνέπειες COVID-19:

Απαγορεύει η διοίκηση σε δημότες μας όταν φεύγουν από τη ζωή από το COVID-19 να ενταφιάζονται στο δημοτικό κοιμητήριο της Δάφνης;

Εάν η πληροφορίες που έχουμε είναι αληθής ποια είναι η απόφαση - εγκύκλιος που δίνει το δικαίωμα στον δήμαρχο και στον ειδικό του σύμβουλο με τον οποίο διαχειρίζεται τη λειτουργία του κοιμητηρίου να τους νομιμοποιεί σε μια τέτοια απαγόρευση;

 Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ενημερώνουν τα γραφεία τελετών και τους δημότες που έχουν χάσει άνθρωπο τους από την πανδημία να αναζητήσουν θέση σε κοιμητήριο εκτός του δήμου που ανήκουν. 

Μας ανέφεραν μάλιστα ότι σε μια περίπτωση ο δήμαρχος για να κατευνάσει τις αντιδράσεις σε συγγενείς υποσχέθηκε ότι μετά το πέρας της χρονική διαδικασίας που ορίζεται, όταν εκτελεστεί η εκταφή του συγγενή τους θα φροντίσει να τους εξασφαλίσει οστεοφυλάκιο στο κοιμητήριο της Δάφνης! Ακόμα και το δικαίωμα αυτό των δημοτών γίνετε υπόσχεση προσωπικής εξυπηρέτησης;

Αναζητήσαμε πληροφορίες για το τι συμβαίνει σε όμορους δήμους και εάν ισχύει κάποια οδηγία που να δικαιολογεί τις απαγορεύσεις ενταφιασμών στο δικό μας κοιμητήριο.

Η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου και Μαρία Ανδρούτσου μας ενημέρωσε ότι στο κοιμητήριο Αγίου Δημητρίου το οποίο είναι ακριβώς δίπλα σε αυτό της Δάφνης δεν υπάρχει καμία διάκριση σε περιστατικά COVID-19.  Kανένας δημότης τους δεν υποχρεώνεται να αναζητήσει θέση ενταφιασμού σε άλλο κοιμητήριο εκτός του δήμου τους. Μάλιστα μας ανάφερε ότι υπάρξε κάποιος προβληματισμός για την οδηγία ότι τα περιστατικά από COVID-19 δεν θα πρέπει να προχωρά η εκταφή τους πριν περάσουν 10 έτη αυτό δεν τους οδήγησε να  προχωρήσουν σε οποιαδήποτε απαγόρευσει και συνεχίζουν να εξυπηρετούν του δημότες τους όπως οφείλουν.

Αντίστοιχα το ίδιο μας ενημέρωσε και αντιδήμαρχος κο Πολύδωρος Συρίγος με πολλά χρόνια στις διοικήσεις του δήμου Νέας Σμύρνης. Όλοι οι δημότες τους συνεχίζουν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες του δήμου στο κοιμητήριο τους χωρίς να αποκλείουν περιστατικά όπως αυτά του COVID-19.

 Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τόσο στο κοιμητήριο του  Δήμου Βύρωνα όπως και στο Α' των Αθηνών δεν υπάρχει αποκλεισμός περιστατικών.

Σύμφωνα με τα παραπάνω καλούμε τον Δήμαρχο να προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στην ιστοσελίδα του δήμου τι ισχύει στο δήμο μας. 

Και εφόσον ισχύει ότι δεν επιτρέπουν στο δικό μας κοιμητήριο ενταφιασμό δημοτών που ασθένησαν και έχασαν τη ζωή τους από COVID-19, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να μας ενημερώσει :

 ▹ Βάση ποιας κρατικής οδηγίας - εγκυκλίου νομιμοποιούνται να  προχωρήσουν σε μια τέτοια απόφαση;

 ▹ Πως διευκολύνουν τους δημότες μας που έχουν δικαίωμα χρήσης του κοιμητηρίου να καλύψουν αυτή την τόσο τραγική ανάγκη τους;

 ▹ Έχουν έρθει σε συμφωνία με όμορο δήμο να καλύπτει τα περιστατικά που αφορούν στο δήμο μας ή αφήνουν τους δημότες να βρουν τη λύση από μόνοι τους είτε μέσο των γραφείων τελετών;

▹Σε πόσα περιστατικά δημοτών μας προχώρησαν σε απαγόρευση ταφής τους;

Αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση του δημάρχου Δάφνης-Υμηττού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια