Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Μαθήματα Ζίου Ζίτσου από τον Α.Ο. Δάφνης-Υμηττού «Ευ ζην και Άθληση»


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ JUJUTSU (ΖΙΟΥ ΖΙΤΖΟΥ)

Το ζίου ζίτσου ήταν η πολεμική τέχνη που γνώριζαν οι περιβόητοι πολεμιστές της Ιαπωνίας, Σαμουράι, οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν στην Ιαπωνία από τον 12ο αιώνα μέχρι και τον 19ο αιώνα.

Σήμερα δεν είναι μόνο μια παραδοσιακή πολεμική τέχνη αυτοάμυνας, αλλά και ένα δυναμικό και ευγενικό άθλημα. Το κάθε παιδί, ανεξάρτητα από το φύλο του, από την ηλικία των 5 ετών και πάνω μπορεί να επιδοθεί στο Ju-Jitsu έχοντας διαφορετικούς στόχους, που ξεκινούν από την απόκτηση καλής φυσικής κατάστασης και φτάνουν στην ολοκλήρωση του χαρακτήρα του. Είναι από τους πιο επιστημονικούς τρόπους αξιοποίησης των ανθρώπινων δυνατοτήτων στο αδιάσπαστο σύνολο πνεύματος-σώματος.

ΤΟ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΜΑΣ

Στο σύλλογο μας υπάρχει τμήμα για παιδιά από 5 έως 18 ετών. Το αγωνιστικό μέρος του αθλητικού Ζίου Ζίτσου (όπου και ειδικεύεται ο υπογράφων), διαχωρίζεται σε:

Καθαρά αγωνιστικό σύστημα μάχης (Fighting System)

Το αγώνισμα της αυτοάμυνας/σύστημα τεχνικών αυτοάμυνας (Duo System Self Defense) για όλες της ηλικιακές ομάδες αλλά και για μεικτά ζευγάρι.

Το αγώνισμα/σύστημα πάλης εδάφους (Ne Waza) που αποδίδεται κυριολεκτικά έμφαση στις τεχνικές εδάφους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 

ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ: 18:00 -19:00


ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Προπονητής του τμήματος είναι ο Ζωγράφος Πάνος, Πτυχιούχος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Αναγνωρισμένος SELFDEFENCE (ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ) INSTRUCTOR, κάτοχος μαύρης ζώνης και 2 DAN στο αθλητικό ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ και στο Παραδοσιακό Ιαπωνικό BUDO. Έχει μαθητεύσει δίπλα σε μεγάλους δασκάλους ανά τον κόσμο και διαθέτει πολυετή εργασιακή εμπειρία ως προπονητής Ζιου Ζίτσου σε σχολεία με ειδίκευση στην εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 5 έως 18 ετών.

Περισσότερα εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια