Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει πυροδοτήσει στην τοπική κοινωνία της Δάφνης και του Υμηττού, των όμορων Δήμων της Ηλιούπολης, του Βύρωνα και του Αγίου Δημητρίου και εσχάτως του Δήμου Αθηναίων, με τον ίδιο τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη να εκφράζει την ανησυχία του, το σχέδιο για τη δημιουργία «κυβερνοπάρκου» στον χώρο όπου στεγάζεται από το 1974 το εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ προχωρεί με ταχείς ρυθμούς.
Ρεπορτάζ: Έλενα Φυντανίδου - amarysianotia.gr
Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και διαχείριση του κυβερνητικού πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης», όπου θα μεταστεγαστούν εννέα υπουργεία (Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Εσωτερικών, Υγείας, Περιβάλλοντος, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού – Αθλητισμού) και άλλες δημόσιες Υπηρεσίες, προχωρεί ακόμη και εντός του Μαρτίου ή, το αργότερο, το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Καθώς έχουν παραδοθεί οι απαιτούμενες μελέτες, οι φωνές όχι μόνο κατοίκων και παρατάξεων αλλά και των επιστημονικών φορέων, που έχουν καταπιαστεί με το ζήτημα, δεν φαίνεται να πτοούν την κυβέρνηση.
Στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων: Με αυτοκίνητο το 40% των μετακινήσεων
Την επιβάρυνση του Υμηττού και της Δάφνης, λόγω της αυξημένης κίνησης, καταδεικνύει η μελέτη κυκλοφοριακών επιπτώσεων. Όπως προκύπτει, από τους 14.013 εργαζόμενους στο Δημόσιο που θα μετακινηθούν στον νέο χώρο, το 30%-40% θα χρησιμοποιεί αυτοκίνητο. Μάλιστα, σημειώνεται ότι αναμένεται επιβάρυνση στην ώρα αιχμής του οδικού δικτύου πρόσβασης στην ευρύτερη περίμετρο με επιπλέον φόρτους από 650 μέχρι 1.550 ιδιωτικά αυτοκίνητα και του δικτύου δημόσιας συγκοινωνίας κατά 3.400 (η γραμμή 2 του μετρό κατά 1.900-2.600) επιβάτες αντίστοιχα.
Από τους 14.013 απασχολούμενους στις Υπηρεσίες του Δημοσίου που προτείνεται να μετεγκατασταθούν, οι 3.145 κατοικούν στον Δήμο Αθηναίων. Ακόμα 460 κατοικούν στο Χαλάνδρι, 446 στην Ηλιούπολη, 422 στην Αγία Παρασκευή, 422 στη Νέα Σμύρνη, 383 στο Μαρούσι, 373 στο Περιστέρι, 366 στη Γλυφάδα, 339 στον Βύρωνα, 339 στην Καλλιθέα. Μόλις 95 κατοικούν στον Υμηττό, όπου βρίσκεται η ΠΥΡΚΑΛ.
Οι συναλλασσόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες που πρόκειται να μετακινηθούν υπολογίζονται στους 1.000 ημερησίως, εκ των οποίων το 48% χρησιμοποιεί ιδιωτικό αυτοκίνητο και 22% συγκοινωνία. Ωστόσο εκτιμάται ότι ο αριθμός τους θα μειωθεί όσο προχωράει η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών.
Για την αποτροπή της δημιουργίας οξυμένης κυκλοφοριακής κίνησης στην περιοχή, η μελέτη προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αλλαγή του προτύπου των μετακινήσεων, με έμφαση σε μέσα βιώσιμης κινητικότητας, ενώ προτείνει την «εξάντληση των περιθωρίων βελτίωσης της χωρητικότητας του βασικού οδικού δικτύου (Λ. Βουλιαγμένης, Λ. Ηλιουπόλεως) για τις υπερτοπικές μετακινήσεις» και την ανακατασκευή των «συλλεκτηρίων» οδών, που συνδέουν τις βασικές αρτηρίες με την περιοχή της ΠΥΡΚΑΛ διατηρώντας μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας. Επίσης προτείνεται η πεζοδρόμηση τμήματος της λεωφόρου Ηλιουπόλεως και η υπογειοποίηση τμήματος της λεωφόρου Βουλιαγμένης.
Σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα αναμένεται να έχουν και οι «διπλανές» περιοχές, και συγκεκριμένα ο Βύρωνας, ο Άγιος Δημήτριος και η Ηλιούπολη.
Κώστας Μπακογιάννης: «“Παλιακή” η άποψη για “κυβερνούπολη”»
Ιδιαίτερη μνεία σε αυτό το θέμα έκανε και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως είπε«η κεντρική διοίκηση δεν είναι νοικάρης που φεύγει έτσι και κανείς δεν θέλει μια Αθήνα με 127 τσιμεντένια κουφάρια. Η Αθήνα θα άλλαζε χαρακτήρα. Αυτή η εξέλιξη, όπως προκύπτει από την εισήγηση, αντίκειται σε όλο το θεσμικό πλαίσιο, στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και πάνω απ’ όλα, αντίκειται στη σύγχρονη λογική της χωροταξίας και της πολεοδομίας. Όλοι οι χωροτάκτες προκρίνουν τη λύση των μικτών χρήσεων. Είναι “παλιακή” η άποψη μιας “κυβερνούπολης” με βάση τα δεδομένα της Ευρώπης και γι’ αυτό ερχόμαστε και το συζητάμε».
Γρηγόρης Κατωπόδης, δήμαρχος Βύρωνα: «Τσιμεντοποίηση και τεράστια κυκλοφοριακή επιβάρυνση»
Το σχέδιο της Κυβέρνησης για τη δημιουργία κυβερνητικού πάρκου στην ΠΥΡΚΑΛ μας βρίσκει αντίθετους, καθώς αλλάζει ριζικά τη φυσιογνωμία και τη λειτουργία της ευρύτερης περιοχής, επιβαρύνοντας όχι μόνο το περιβάλλον αλλά και την καθημερινότητα των κατοίκων του Βύρωνα», δηλώνει στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, και συνεχίζει: «Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που δόθηκε σε διαβούλευση το καλοκαίρι προβλέπει ότι θα μεταφερθούν εκεί χιλιάδες εργαζόμενοι και θα το επισκέπτονται καθημερινά ακόμα περισσότεροι πολίτες, γεγονός που θα δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων. Επίσης προβλέπει δόμηση σε ποσοστό κάλυψης στο 60% της έκτασης αυτής, αλλαγή του συντελεστή δόμησης και κτίρια ύψους 28 μέτρων. Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για «τσιμεντοποίηση» της περιοχής και τεράστια κυκλοφοριακή επιβάρυνση και για τον Δήμο Βύρωνα, καθώς μέσω του Δήμου μας θα γίνεται η πρόσβαση μέσω της Περιφερειακής Υμηττού και της Λεωφ. Κατεχάκη. Για τους λόγους αυτούς, λοιπόν, απορρίπτουμε τη μελέτη, ζητάμε τη ματαίωση – απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου και τη διάθεση της έκτασης της ΠΥΡΚΑΛ αποκλειστικά για τη δημιουργία πάρκου πρασίνου, πολιτισμού και αθλητισμού».
Αναστάσιος Μπινίσκος, δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού: «Όχι άλλο τσιμέντο»
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12 Σεπτεμβρίου 2022, ο δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού Αναστάσιος Μπινίσκος, αρχικά μίλησε για την ιστορία της ΠΥΡΚΑΛ και τάχθηκε υπέρ των εργαζομένων στα ΕΑΣ τονίζοντας: «Είμαστε στο 100% δίπλα τους, έτσι ώστε όταν θα γίνει η μετεγκατάσταση, να γίνει και με σεβασμό προς το πρόσωπό τους». Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, λέγοντας ότι δεν θέλει «ούτε ένα νέο τετραγωνικό τσιμέντου στον χώρο». Και ανέφερε: «Είδαμε τα θετικά της, αλλά είδαμε και τα αρνητικά της. Βεβαίως, το θετικό, που όλοι το αναγνωρίζουν, είναι ότι η μεγάλη έκταση θα γίνει πάρκο. Πάμε για τα υπόλοιπα όμως. Θεωρούμε ότι για τους 14.000 κόσμο που θα έρθουν εδώ, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ο Δήμος μας». Και πρόσθεσε: «Άρα, είναι ξεκάθαρη η θέση μας. Εφόσον πρέπει να έρθουν κάποιες από τις κυβερνητικές Υπηρεσίες στον Δήμο μας, να περιοριστούν μόνο στα διατηρητέα κτήρια και βεβαίως και στο οκταόροφο που υπάρχει ήδη και όχι σε άλλα νέα κτήρια.
Επίσης, μερικά από τα διατηρητέα, όπως αναφέρει και η μελέτη, θέλουμε να περιέλθουν και ιδιοκτησιακά στον Δήμο».
Ένα άλλο θέμα στο οποίο εστίασε ο δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού είναι ο χώρος στάθμευσης οχημάτων. «Θέλουμε να διπλασιαστούν οι θέσεις πάρκινγκ και ένα μεγάλο μέρος από αυτές να περιέλθουν στον Δήμο, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση που θα έχει το πάρκο μας», σημείωσε. Παράλληλα, για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που θα επισκέπτεται τον Δήμο, ο δήμαρχος πρότεινε, μεταξύ άλλων, να γίνεται χρήση υπηρεσιακών λεωφορείων, να χαρακτηριστούν οι οδοί Σμύρνης, Λεντάκη και Ελευθερωτών ως ήπιας κυκλοφορίας, να αναθεωρηθεί το τμήμα της Ηλιουπόλεως, της μικρής Ηλιουπόλεως, όπως το έχουν κάνει με αναστροφή, είτε με υπογειοποίηση, είτε να το αφήσουν με διαπλάτυνση, να συνδεθεί το Πάρκο με το πάρκο Άρη Αλεξάνδρου, με το οποίο γειτνιάζει, με πεζογέφυρα, αλλά και με τον εμβληματικό χώρο του Θεάτρου Βράχων, δημιουργώντας ένα μεγάλο πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο.
Ακόμη, ο δήμαρχος ζήτησε κατά την κατασκευή του έργου το 20%, τουλάχιστον, των εργαζομένων να είναι από την πόλη, και να αυξηθεί η ετήσια επιχορήγηση του κράτους προς τον Δήμο, προκειμένου να καλύψει την απώλεια που θα έχει (εκτιμάται στα 410.000 ευρώ) από τη μη καταβολή ανταποδοτικών τελών των κυβερνητικών κτηρίων.
Τους ενδοιασμούς τους για τη μεταφορά εννέα υπουργείων και άλλων Υπηρεσιών στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στον Υμηττό, έχουν εκφράσει την τελευταία διετία – από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η έναρξη του φιλόδοξου αυτού έργου, μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα), προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρώ – επιστημονικοί φορείς, όπως ο ΣΕΠΟΧ (Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών), ο ΣΕΜΠΧΠΑ (Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης), η ΕΛΛΕΤ (Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού) και ο ΣΑΔΑΣ (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Τμήμα Αττικής).
Κοσμάς Αναγνωστόπουλος: «Δίχως σοβαρές μελέτες»
Μιλώντας στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο συγκοινωνιολόγος – πολεοδόμος, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Δικτύου CIVITAS στην Ελλάδα (δίκτυο πόλεων για τη βιώσιμη κινητικότητα) Κοσμάς Αναγνωστόπουλος, αναφέρει ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις δεν μπορούν να γίνουν έτσι απλά, χωρίς τις απαιτούμενες μελέτες και θεσμικές ενέργειες, όπως προβλέπονται στη νομοθεσία και το σύνταγμα της χώρας.
«Οδηγός μας για κάθε παρέμβαση μητροπολιτικής σημασίας είναι το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας/Αττικής και σύντομα ξεκινά η εκπόνηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων νέας γενιάς, τα οποία είναι τα απόλυτα δεσμευτικά χωρικά σχέδια με μεγάλη νομική βαρύτητα, που ορίζουν τι επιτρέπεται να γίνεται σε κάθε Δήμο από πολεοδομικής πλευράς», σημειώνει.
Από συγκοινωνιακής πλευράς, ο Κ. Αναγνωστόπουλος τονίζει ότι υπάρχουν οι εξής διαστάσεις:
α) Τέτοιου είδους δημόσια κτήρια, που προσελκύουν καθημερινά μεγάλο αριθμό εργαζομένων και πολιτών, είναι σωστό να βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, ώστε ο κόσμος να εξυπηρετείται στο μεγαλύτερο ποσοστό του από τη δημόσια συγκοινωνία. Οποιαδήποτε άλλη χωροθέτηση, ενθαρρύνει τη χρήση αυτοκινήτων. Στην περιοχή της Δάφνης – Υμηττού υπάρχει μείζον συγκοινωνιακό θέμα, καθώς η Λ. Βουλιαγμένης είναι ήδη κορεσμένη και στο συγκεκριμένο σημείο προσφέρει πρόσβαση μόνο μια γραμμή μετρό και λίγες λεωφορειακές γραμμές, αντί τριών γραμμών μετρό, ενός τραμ και αναρίθμητων λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν το κέντρο της Αθήνας.
β) Η περιοχή δεν διαθέτει σημαντικά δίκτυα μετακίνησης με τα πόδια και το ποδήλατο, πολλώ δε μάλλον δίκτυα που να συνδέουν τον συγκεκριμένο Δήμο με τους υπόλοιπους της Αττικής.
Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που θίγει είναι το τι θα απογίνουν τα κτίρια που θα αδειάσουν όταν φύγουν υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες από το κέντρο της Αθήνας. «Είναι δυνατόν το μείζον αυτό σημείο της πρωτεύουσας να έχει μόνο καταστήματα λιανεμπορίου, εστιατόρια, καφέ, κέντρα διασκέδασης και ξενοδοχεία; Κατά τη γνώμη μου, είναι μέγα λάθος να προχωρήσουμε σε μια “μονοκαλλιέργεια” τουρισμού και αναψυχής, διότι κατ’ αυτόν τον τρόπο αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της πόλης και καταργείται το συγκριτικό πλεονέκτημα του κέντρου της Αθήνας που το διαφοροποιεί από τα κέντρα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων», επισημαίνει.
Παναγιώτης Δούκας: «Παραμόρφωση μιας ολόκληρης πόλης»
Την αντίθεσή του όχι μόνο ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και μέλος του Σωματείου Ε.Α.Σ. Υμηττού, αλλά και ως κάτοικος Βύρωνα, εκφράζει και ο Παναγιώτης Δούκας.
Ο Π. Δούκας δηλώνει ότι παραπλανητικά γίνεται λόγος για δημιουργία πάρκου υπουργείων στο παλιό εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ, διότι στον εν λόγω χώρο βρίσκεται και λειτουργεί το εργοστάσιο των Ε.Α.Σ. εδώ και περίπου 150 χρόνια. «Τη στιγμή που ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ζητεί την αναπλήρωση των αποθεμάτων όπλων και πυρομαχικών, επειδή ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τεράστια αύξηση στην κατανάλωση πυρομαχικών, η κυβέρνηση κλείνει το μοναδικό εργοστάσιο πυρομαχικών της χώρας μας.
Αν είχε αποφασίσει να εκμεταλλευθεί διαφορετικά τον χώρο, εμείς ως εργαζόμενοι λέμε ότι θα έπρεπε πρώτα να έχει διασφαλιστεί η μετεγκατάστασή του και η συνέχεια της λειτουργίας του. Το εργοστάσιο του Υμηττού επί της ουσίας κλείνει, αφού παρά τα δήθεν σχέδια μετεγκατάστασης, καμία υποδομή δεν έχει ξεκινήσει να υλοποιείται για να υποδεχθεί τις γραμμές παραγωγής».
«Από εκεί και πέρα, ως Βυρωνιώτης» -συνεχίζει ο Π. Δούκας- έχω να πω ότι αν τελικά φτιαχτεί η υπουργούπολη και υψωθούν εννιαόροφα κτίρια σε αυτό το σημείο, θα “παραμορφωθεί” μια ολόκληρη πόλη, διότι στην περιοχή υπάρχουν στενοί δρόμοι, μικρά πεζοδρόμια, πολλές διπλοκατοικίες και μονοκατοικίες, οι κάτοικοι των οποίων δεν θα ξαναδούν ήλιο. Παράλληλα, το κυκλοφοριακό πρόβλημα θα είναι τόσο οξυμένο, που θα δημιουργεί τις περισσότερες ώρες της ημέρας “έμφραγμα” τόσο στον Δήμο όσο και στις γύρω περιοχές. Γι’ αυτό είναι αντίθετοι Δήμοι και κάτοικοι και των γύρω περιοχών, όπως ο Βύρωνας, ο Άγιος Δημήτριος και η Ηλιούπολη. Θυμάμαι το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στην περιοχή πριν από περίπου 20-25 χρόνια από τους 3.000 – 3.500 εργαζόμενους της τότε ΠΥΡΚΑΛ με την κίνηση και τη στάθμευση των αυτοκινήτων τους και τις ενέργειες προς την τότε διοίκηση της εταιρείας για την επίλυσή του. Σκεφθείτε τώρα, που η κίνηση θα είναι πολλαπλάσια, τι πρόκειται να συμβεί».
Δημοσθένης Ψωφάκης: «Κίνδυνος για τον εμπορικό κόσμο»
Ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα είναι το τι θα απογίνουν τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής, με τη δημιουργία μιας μικρής πόλης εντός μιας άλλης μεγαλύτερης, όπως αναμένεται να συμβεί στην προκειμένη περίπτωση.
Σύμφωνα με τον Δημοσθένη Ψωφάκη, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Δάφνης – Υμηττού, μια τέτοια κίνηση είναι επικίνδυνη για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
«Αν ένας που ζει μακριά ακούσει ότι θα γίνει πάρκο υπουργείων και θα πηγαινοέρχονται καθημερινά στην περιοχή 15.000 άτομα, μπορεί να σκεφθεί θετικά. Η πραγματικότητα όμως, δεν είναι αυτή. Αν σκεφτούμε ψύχραιμα, θα δούμε ότι ουσιαστικά πάει να χτιστεί μια νέα μικρή πόλη μέσα σε μια ήδη υπάρχουσα. Δεν θα έλθουν μόνο 9 υπουργεία και κάποιες άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Θα φτιαχτούν καφέ και εμπορικά καταστήματα. Οι εργαζόμενοι και οι άνθρωποι που θα συναλλάσσονται με το Δημόσιο θα είναι σαν τους τουρίστες στα νησιά που κυκλοφορούν με βραχιολάκι. Όλες τις δραστηριότητές τους, τις αγορές τους, θα τις κάνουν μέσα σε αυτό το πάρκο, με αποτέλεσμα τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής να κινδυνεύσουν. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν επί της Βουλιαγμένης έχουν ήδη χτυπηθεί από την οικονομική κρίση και μετά. Αν δημιουργηθεί και αυτή η μικρή πόλη, το πλήγμα θα είναι τεράστιο.
Το θέμα είναι ότι τα αρνητικά ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι πολλά, χωρίς να υπάρχουν θετικά. Η περιοχή δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο και γι’ αυτό ουδείς καταλαβαίνει το λόγο για τον οποίο πρέπει να γίνει εδώ το πάρκο των υπουργείων. Αν η κατάσταση φθάσει στο μη περεταίρω, θα πρέπει ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού να ζητήσει και να έχει από την κυβέρνηση πολλά αντισταθμιστικά οφέλη».
Όλγα Χριστινάκη: «Εγκληματικό έργο»
Εναντίον της δημοτικής Αρχής Δάφνης – Υμηττού καταφέρεται η επικεφαλής των ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ Όλγα Χριστινάκη, κατηγορώντας τη ότι «θέλει να θολώσει τα νερά».
Όπως επισημαίνει, η πάγια θέση των ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ για το θέμα της ΠΥΡΚΑΛ είναι η δημιουργία ενός πάρκου πρασίνου υπερτοπικής εμβέλειας με δημόσιο έλεγχο, με πολλαπλές ήπιες χρήσεις αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού κ.λπ. με παράλληλη αξιοποίηση των κτιρίων υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας.
«Η δημοτική Αρχή θέλει να θολώσει τα νερά. Βοηθά το έργο της κυβέρνησης προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο. Το έργο είναι εγκληματικό για την περιοχή μας. Θα είναι μια δεύτερη πόλη μέσα στην υπάρχουσα πόλη, αλλοιώνοντας τον χαρακτήρα μιας περιοχής προσφυγικής. Εκτιμώ ότι θα “βουλιάξουμε” από πλευράς κίνησης. Επίσης, είναι βέβαιο ότι συγκεντρώνοντας τη δημόσια διοίκηση σε έναν χώρο, συγκεντρώνεις και όσα τη σημαδεύουν».
Η Ο. Χριστινάκη καταγγέλλει ότι οι κάτοικοι και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν έχουν καμία ενημέρωση γύρω από το εγχείρημα. «Ό,τι αλιεύουμε από το διαδίκτυο», σημειώνει και προσθέτει: «Η εικόνα που έχουμε είναι ότι το έργο προχωρά με χίλια. “Σκάλωσαν” λίγο στη γνωμοδότηση της Περιφέρειας, αλλά και αυτή δεν είναι δεσμευτική».
Πηγή: https://amarysianotia.gr
0 Σχόλια