Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ομόφωνη απόφαση δημοτικού συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού για τη μη εφαρμογή των ευνοϊκών διατάξεων του Ν. 4067/2012 στις νεοαναγειρόμενες οικοδομές στην κοινότητα Υμηττού

Την μη εφαρμογή των ευνοϊκών διατάξεων του Ν.4067/2012 στις νεοαναγειρόμενες οικοδομές στην κοινότητα Υμηττού αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δάφνης – Υμηττού, κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023.

Συγκεκριμένα η απόφαση προβλέπει ότι :

Α) Εντός του εγκεκριμένου σχεδίου της Κοινότητας Υμηττού του Δήμου Δάφνης-Υμηττού να μην επιτρέπεται στις  νεοαναγειρόμενες οικοδομές η απόκλιση του ύψους και του συντελεστή δόμησης που ορίζονται με ειδικό διάταγμα σήμερα, ακόμη και σε εφαρμογή πολεοδομικών κινήτρων, όπως παρ.1 του άρθρου 10, της παρ.8 του άρθρου 15, της παρ.2α του άρθρου 19 και της παρ.1του άρθρου 25 του Ν.4067/2012 (ΦΕΚ79Α/2012).

Β) Ο Δήμος από τη δημοσίευση της παρούσης, θα προσβάλλει και θα αναστέλλει την εκτέλεση κάθε νέας οικοδομικής άδειας που θα εκδίδεται από την ΥΔΟΜ του Δήμου Αθηναίων με την χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων για το ύψος των οικοδομών στην Κοινότητα Υμηττού, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Ως εκ τούτου, ζητάμε από την ΥΔΟΜ του Δήμου Αθηναίων να ενημερώνει τον Δήμο άμεσα για τις υπό έκδοση οικοδομικές άδειες που γίνεται χρήση των ανωτέρω ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Γ) Η παρούσα απόφαση συνοδευόμενη από έκθεση τεκμηρίωσης, θα κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, στο Γραφείο Υπουργού και στην ΥΔΟΜ του Δήμου Αθηναίων.

Στην παραπάνω απόφαση οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.κ. Θεοδωρόπουλος Δημήτριος, Λεμπέσης Κολοκυθάς Ελευθέριος και Τόλια Κηπουρού Ναυσικά, ψήφισαν λευκό.

Στην παρούσα απόφαση έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 67, παρ.10 του ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με την παρ.1β του άρθρου 177 του ν.4635/2019.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια