Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


3η Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού Πέμπτη 27/6/2024 20:30 - Τα Θέματα

 

    3η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού, δια ζώσης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου 2ος όροφος, του Δημοτικού Κτιρίου της Κοινότητας Υμηττού (πρώην Δημαρχείο Υμηττού)Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 1 την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 και ώρα 20:30 μ.μ. με θέματα ημερήσιας διάταξης:

    1. Πως εξελίσσεται το Φεστιβάλ Θεάτρου Βράχων; (Εισηγήτρια κα Μαγγίτα)
    2. Ποια είναι η ταμειακή εικόνα του Δήμου μας; (Εισηγήτρια κα. Βογιατζόγλου)
    3. Ποια είναι η εικόνα της Συλλογής των Ανακυκλώσιμων Υλικών από τους βυθιζόμενους και ημιβυθιζόμενους κάδους ξεχωριστών ρευμάτων ανακύκλωσης στο Δήμο μας; (Εισηγήτρια κα Χατζηδάκη)
    4. Έξι (6) μήνες ανάληψης της διοίκησης σας, η εικόνα που συναντάμε στα λιγοστά πάρκα και νησίδες πρασίνου που υπάρχουν στις γειτονιές μας συνεχίζει να είναι απογοητευτική. Ως η διοίκηση που αναλάβατε την 1η Ιανουαρίου 2024 με βάση την άσχημη εικόνα που παρουσιάζουν τα πάρκα και οι λιγοστές νησίδες πρασίνου του ενιαίου δήμου μας, έχετε καταρτίσει πλάνο, σχέδιο για την συντήρηση αλλά και επέκταση του και εάν ναι ποιος ο προγραμματισμό σας σε χρόνους αντίδρασης; (Εισηγητής κ. Δαουλάρης)
    5. Τροποποίηση διαδρομής της λεωφορειακής γραμμής 218 και αδράνεια της Δημοτικής Αρχής, παρά την σχετική γνωστοποίηση του ΟΑΣΑ – Απαραίτητη η άμεση επαναφορά της λεωφορειακής γραμμής στην προβλεπόμενη διαδρομή. Σε τι άμεσα μέτρα θα προβεί η Δημοτική Αρχή για την αποκατάσταση της εν λόγω λεωφορειακής γραμμής με σκοπό την βέλτιστη εξυπηρέτηση των δημοτών; (Εισηγήτρια κ. Λύκου)
    6. Αναγκαιότητα για άμεση διακοπή εργασιών κατασκευής πεζοδρομίων με μείωση του οδοστρώματος στην κοινότητα Υμηττού – αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν ήδη δημιουργηθεί – διασφάλιση θέσεων στάθμευσης. Ζητάμε να απαντήσετε αν θα παρέμβετε και να ληφθεί απόφαση ως ΔΣ να: α) Ανασταλούν οι εν λόγω παρεμβάσεις μέχρι να επανεξεταστούν & επαναξιολογηθούν κατόπιν εκπόνησης κυκλοφοριακής μελέτης και μελέτης χωροθέτησης των διάφορων έργων και δραστηριοτήτων. Να μην μειώνεται το οδόστρωμα και οι θέσεις στάθμευσης. Να εφαρμοστούν άλλοι τρόποι βελτίωσης των πεζοδρομίων [απομάκρυνση εμποδίων, αύξηση μόνο του πλάτους για την τήρηση των προδιαγραφών χωρίς την δημιουργία σταγόνων τοποθέτηση σήμανσης και πιθανά πλαστικών εμποδίων για να μην σταθμεύουν στις γωνίες κλπ.]. Δηλαδή βελτίωση πεζοδρομίων με μελέτη προσαρμογής στις ανάγκες της κοινότητας Υμηττού για πραγματική βελτίωση των πεζοδρομίων και της ποιότητας ζωής β) Αφαιρεθούν όπου δεν απαιτείται η να αντικατασταθούν τα σιδερένια κολωνάκια και να ελεγχθεί η αναγκαιότητα τοποθέτησης τους γ) Μην υπάρξει η οποιαδήποτε παρέμβαση τέτοιας φύσης μέχρι να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης, τουλάχιστον ένας στην δημοτική κοινότητα Δάφνης (πρόταση για την πλατεία Τσαλαγανίδη, αφού μόλις ολοκληρώνεται η κεντρική πλατεία μας, χωρίς σχετική πρόβλεψη) και ένα στην δημοτική ενότητα Υμηττού (πρόταση για την πλατεία δημαρχείου). Αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλο πρόβλημα θα δημιουργηθεί εάν προχωρήσει το έργο της τσιμεντοποίησης της ΠΥΡΚΑΛ. Αντιθέτως εάν χρησιμοποιηθεί προς όφελος των δημοτών όπως ζητείται θα δώσει λύσεις και σε τέτοιου είδους προβλήματα. δ) Να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις Στάθμευσης, κατόπιν μελέτης, από αυτές που μειώθηκαν στην κοινότητα Υμηττού άμεσα, καθώς και Δημοτικοί χώροι στάθμευσης, δωρεάν με παράλληλη προστασία της ποιότητας ζωής των δημοτών (Εισηγητής κ. Αντωνιάδης)
    7. Με την παρέλευση ενός έτους από την αρνητική απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία το Θέατρο Βράχων (Λόφος Κοπανά) περνάει στην ιδιοκτησία ιδιωτών και τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη ότι θα προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες και θα ακολουθήσει η, άνευ ανταλλάγματος, παραχώρηση της έκτασης στους δύο Δήμους, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί οριστικά και αμετάκλητα ο δημόσιος χαρακτήρας της και να μπει ένα οριστικό τέλος σε δικαστικές και άλλες περιπέτειες δεκαετιών, παρατηρείται μια εκκωφαντική στασιμότητα και σίγουρα δεν έχει τηρηθεί το «άμεσα», ως χρονικός προσδιορισμός για τις πρωτοβουλίες που ανακοινώθηκαν. Η αδράνεια προηγούμενων δημοτικών αρχών συνετέλεσε στο αρνητικό νομικό αποτέλεσμα και για να αποφύγουμε παρόμοιες ή και χειρότερες καταστάσεις, ερωτούμε τι ενημέρωση έχουμε ζητήσει και έχουμε λάβει ως Δήμος και σε ποιες υπομνηστικές ή άλλες ενέργειες έχουμε προβεί, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα βρεθούμε προ εκπλήξεων και ότι το πρόβλημα δεν θα «σέρνεται» για πολλές δεκαετίες ακόμα, με ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει (Εισηγήτρια κα Χριστινάκη)
    8. Η απασχόληση των παιδιών κατά την περίοδο του θέρους είναι ένα σταθερό ετήσιο ζήτημα και η έγκαιρη προετοιμασία για σωστές λύσεις θα έπρεπε να είναι αυτονόητη. Σήμερα, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι έχουν παραχωρηθεί χώροι για την απασχόληση των παιδιών (summer camp) σε σύλλογο, ο οποίος στην αφίσα του χρησιμοποιεί και το όνομα του Δήμου και υπάρχει και αντίτιμο για τη συμμετοχή των παιδιών. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν αυτό είναι το πλάνο του Δήμου μας για την καλοκαιρινή απασχόληση των παιδιών, αν η συγκεκριμένη απασχόληση από τον σύλλογο αυτό είναι σε συνεργασία με τον Δήμο μας και ποιος έχει δώσει τη σχετική έγκριση, τι μέριμνα έχει υπάρξει για να μειωθεί ή εξαλειφθεί το αντίτιμο. Έχει υπάρξει πρόνοια για άλλες μορφές απασχόλησης των παιδιών και όχι μόνο, όπως τα «ανοικτά σχολεία» ή ο δημοτικός κινηματογράφος, που είναι επίσης μια «βαλτωμένη» παροχή; (Εισηγητής κ. Ανδρουλάκης)
    9. Τι μέτρα θα λάβει η δημοτική αρχή ώστε να βελτιωθεί άμεσα η συνολική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών της Ζωοδόχου Πηγής της Δάφνης, προσαρμόζοντας την ανάπλαση και την κατεύθυνση των έργων που εκτελούνται στις ίδιες τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της γειτονιάς; (Εισηγητής κ. Θεοδωρόπουλος)
    10. Ποια μέτρα πυροπροστασίας έχουν ληφθεί και αναμένεται να ληφθούν από τη Δημοτική αρχή για την προστασία των χώρων αυτών αλλά και των κατοίκων του Δήμου; (Εισηγήτρια κ. Τόλια-Κηπουρού)
    Το δημοτικό συμβούλιο Δάφνης-Υμηττού μεταδίδεται ζωντανά μέσω:

    Δημοσίευση σχολίου

    0 Σχόλια