Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ο δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος στο Επικοινωνία 94 fm : «Περιμένουμε την Κυβέρνηση για τα θέατρα βράχων…!»



«Τον Σεπτέμβριο αν δεν έχουμε κάποια απάντηση από την υπουργό πολιτισμού την κ. Μενδώνη θα κάνουμε μια παράσταση με τον συνάδελφο δήμαρχο του Δήμου Δάφνης-Υμηττού τον κ. Τσιλίφη», δήλωσε στον σταθμό μας ο δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος, καθώς 14 μήνες μετά τη δέσμευση της Κυβέρνησης να αποδώσει στους δύο δήμους τα θέατρα βράχων και την πέριξ περιοχή, δεν έχει προχωρήσει απολύτως τίποτα. «Η Κυβέρνηση είχε δηλώσει τότε πως όταν καθαρογραφτεί η απόφαση του ΣτΕ, τότε θα προχωρήσει τις διαδικασίες απαλλοτρίωσης και απόδοσης του χώρου στους δύο δήμους. Η απόφαση καθαρογράφτηκε τον Απρίλιο, αλλά δεν έχει προχωρήσει κάτι», πρόσθεσε ο Αλέξης Σωτηρόπουλος. 

Σε συνέντευξη επίσης που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΑΜΑΡΥΣΙΑ», σε ερώτημα της δημοσιογράφου Έλενας Φυντανίδου για το αν υπάρχει εξέλιξη στο ζήτημα του Θεάτρου Βράχων, ανέφερε τα εξής :

«Έχουμε μια αμετάκλητη απόφαση, δυστυχώς, από πέρυσι, που λέει εσφαλμένα ότι ο χώρος αυτός ανήκει σε κάποιους ιδιώτες. Δεσμεύτηκε η κυβέρνηση ότι θα απαλλοτριώσει αυτούς τους χώρους και θα τους αποδώσει προς χρήση στον Δήμο Βύρωνα και στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού. Η κυβέρνηση έλεγε ότι για να προχωρήσει χρειάζεται καθαρογραμμένη την απόφαση του Αρείου Πάγου. Η απόφαση καθαρογράφτηκε τον Απρίλιο. Έσπευσα και την πήρα, και την διαβίβασα στην υπουργό Πολιτισμού, η οποία στην προηγούμενη συνάντησή μας, στα τέλη Φεβρουαρίου, με βεβαίωσε εκ νέου για τη δέσμευση της κυβέρνησης. Αναμένουμε την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών από το Υπουργείο. Πιστεύω ότι ισχύει η δέσμευση και πως θα προχωρήσει η απαλλοτρίωση, που θέλει το χρόνο της. Βεβαίως, πάλι θα παραμείνουν εκκρεμότητες. Μιλώ για τις αγωγές της αποζημίωσης που γι’ αυτές δεν υπάρχει πρόβλεψη ποιος θα τις πληρώσει. Ας ξεκινήσει όμως, η διαδικασία της απαλλοτρίωσης και τα άλλα θα τα δούμε στην πορεία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια