Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού : «Θέατρο Βράχων-Λόφος Κοπανά-αθλητικές εγκαταστάσεις ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ! «

 Οι Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού, κατόπιν ερώτησής τους στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 27ης Ιουνίου σχετικά με την ύπαρξη τυχόν εξελίξεων στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Θεάτρου Βράχων (Λόφος Κοπανά), και την απάντηση /ενημέρωση που έλαβαν ότι ένα χρόνο μετά το «χειροκρότημα» στον πρωθυπουργό που ανακοίνωσε ότι το Θέατρο Βράχων με δικές του ενέργειες θα περιέλθει οριστικά και χωρίς επιβάρυνση στους δήμους Δάφνης Υμηττού και Βύρωνα, όχι μόνο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, εκτός από την καθαρογραφή της απόφασης του Αρείου Πάγου που δίνει την περιοχή σε ιδιώτες, αλλά, αντιθέτως, κινδυνεύουμε από Σεπτέμβρη να μη λειτουργούν και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, απηύθυναν επιστολή στον πρωθυπουργό, κο Μητσοτάκη, κοινοποιούμενη σε κόμματα, κοινοβουλευτικές ομάδες και στον περιφερειάρχη, αναμένοντας τις ενέργειες της Κυβέρνησης και τις θέσεις των λοιπών κομμάτων.


Το κείμενο της επιστολής προς τον πρωθυπουργό:

Θέμα: Ιδιοκτησιακό καθεστώς Θεάτρου Βράχων (Λόφος Κοπανά)

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Έχει περάσει ένας χρόνος από όταν με δημόσιες ανακοινώσεις δεσμευτήκατε ότι θα επιλύσετε άμεσα το σοβαρότατο ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Θεάτρου Βράχων και της ευρύτερης περιοχής του Λόφου Κοπανά, μιας περιοχής ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, ενός σημείου σύμβολο για τον πολιτισμό και όχι μόνο. Την απόφαση του Αρείου Πάγου (Ιούνιος 2023), με την οποία η διεκδικούμενη από ιδιώτες έκταση περιήλθε σε αυτούς, ακολούθησε η δική σας δέσμευση ότι θα προχωρήσετε σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου, όπως γράφει η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, η έκταση να περιέλθει άνευ ανταλλάγματος στους Δήμους Δάφνης-Υμηττού και Βύρωνα και να εξασφαλιστεί οριστικά και αμετάκλητα ο δημόσιος χαρακτήρας της έκτασης.

Ως δημοτικοί σύμβουλοι ανησυχούσαμε από την έλλειψη ενημέρωσης για την πρόοδο των ενεργειών σχετικά με το ακανθώδες αυτό ζήτημα και το επαναφέραμε. Στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης Υμηττού (27 Ιουνίου 2024) εισηγηθήκαμε το θέμα, για να λάβουμε ως απάντηση ότι όχι μόνο δεν υπάρχει καμία σχετική εξέλιξη ή έστω ενημέρωση, αλλά και ότι τίθεται εν αμφιβόλω η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων από τον Σεπτέμβριο, καθώς, ελλείψει ιδιοκτησιακών εγγράφων, δεν θα λάβουν τη σχετική αδειοδότηση. Είναι προφανές ότι η δέσμευσή σας περί άμεσης διευθέτησης του θέματος δεν έχει τηρηθεί και ζητούμε την άμεση υλοποίησή της. Οι δημόσιες δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται και ειδικά για ένα τέτοιο ζήτημα.

Δηλώνουμε ότι ως δημοτική παράταξη και ως πολίτες δεν θα εφησυχάσουμε, μέχρι να δούμε την περιοχή να αποδίδεται όντως στους κατοίκους, οι οποίοι με αγώνες την έχουν διεκδικήσει. Καλούμε τα Κόμματα και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες να τοποθετηθούν και να ενεργοποιηθούν σχετικώς. Είμαστε στη διάθεσή σας για συνάντηση επί του θέματος και ζητούμε όπως έχουμε σχετική ενημέρωση το συντομότερο δυνατό.

Για τους Πολίτες σε Κίνηση

Η επικεφαλής & δημοτικός σύμβουλος

Όλγα Χριστινάκη

Ο δημοτικός σύμβουλος

Ανδρέας Ανδρουλάκης


Το σχετικό βίντεο με την ερώτηση και την απάντηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Ιουνίου 2024:
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια