Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Φωτιά κοντά στον Υμηττό και τα Θέατρα Βράχων, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Βύρωνα πυρκαγιά ξέσπασε την Παρασκευή 12/7/2024 σε δασική έκταση στο Δήμο Δάφνης- Υμηττού πίσω από τα θέατρα βράχων. Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο παράνομης απόρριψης μπάζων και υλικών ανακαίνισης οικιών, όπου κάποιοι ασυνείδητοι είχαν απορρίψει σχετικά αντικείμενα. Η άμεση και αποφασιστική παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Εθελοντικών Ομάδων του Βύρωνα και της Ηλιούπολης, που έφθασαν άμεσα στο σημείο είχαν ως συνέπεια να αποτραπεί η εξάπλωση της πυρκαγιάς (η φωτιά άγγιξε μόνο ένα δένδρο) και να κατασβεσθεί αυτή πλήρως σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Στο σημείο εκτός από την Εθελοντική Ομάδα του Δήμου Βύρωνα κατέφθασαν άμεσα, ο Δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος και ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Νίκος Τσιλίφης. Το περιστατικό αυτό καταδεικνύει για πολλοστή φορά την επικινδυνότητα πρακτικών ασύμβατων με την κείμενη νομοθεσία και την περιβαλλοντική συνείδηση, που έχουν  ως συνέπεια να υποβιβάζεται και να κινδυνεύει το φυσικό περιβάλλον, επειδή κάποιοι αρνούνται να συμμορφωθούν με όσα προβλέπονται για την απόρριψη ή απόσυρση απορριμμάτων και λοιπών υλικών. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειασθεί να αντιμετωπίσουμε άλλο τέτοιο περιστατικό καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Βύρωνα.













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια