Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Λαϊκή Συσπείρωση: "Άμεσα να αδειοδοτηθεί το Δημοτικό Στάδιο Υμηττού και να εξασφαλιστεί ο Δημόσιος και ελεύθερος χαρακτήρας του λόφου Κοπανά"

 Άμεσα να αδειοδοτηθεί το Δημοτικό Στάδιο Υμηττού και να εξασφαλιστεί ο Δημόσιος και ελεύθερος χαρακτήρας του λόφου Κοπανά

Συνάντηση με αντιπροσωπία των ΔΣ αθλητικών σωματείων που αγωνίζονται στο Δημοτικό Στάδιο Υμηττού, είχαν οι Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και Βαγγέλης Γείτονας επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δάφνης - Υμηττού και Βύρωνα αντίστοιχα, την Τρίτη 16-7-2024 στο αναψυκτήριο του Δημοτικού Σταδίου.

Στη συνάντηση αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν μετά και την καθαρογραφή της απόφασης του Αρίου Πάγου που αμφισβητεί το δημόσιο - ελεύθερο χαρακτήρα του χώρου του λόφου Κοπανά και των αθλητικών - πολιτιστικών εγκαταστάσεων που κοσμούν την περιοχή, χαρακτήρας που κατακτήθηκε με τους αγώνες και τον κόπο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής εδώ και σχεδόν 5 δεκαετίες.

Συγκεκριμένα αμφισβητείται η δυνατότητα των ομάδων και αθλητών / αθλητριών χρήσης του Δημοτικού Σταδίου, ακόμα και κατά την έναρξη της περιόδου 2024 - 2025 που οριοθετείται σε ένα μήνα από σήμερα, αφού μέχρι και σήμερα το Δημοτικό Στάδιο Υμηττού δεν έχει άδεια λειτουργίας.

Παρά τις προφορικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ ένα χρόνο πριν, αυτές μέχρι και σήμερα παραμένουν απλά προφορικές, αφήνοντας έκθετους όσους τότε πανηγύριζαν γιατί δήθεν δόθηκε οριστική λύση.

Αντίθετα, όπως έγινε ξεκάθαρο και στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία των αθλητικών σωματείων, όχι μόνο δεν έχει δοθεί καμία λύση αλλά σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το ουσιαστικό «ξεσπίτωμα» των ίδιων των αθλητών από το φυσικό τους χώρο.

Όπως εκφράστηκε και προς τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων, στεκόμαστε δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν και απαιτούμε:

  • Να δοθεί άμεση λύση στην έκδοση άδειας λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Υμηττού ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιούν οι Αθλητικοί Σύλλογοι
  • Οριστικά και αμετάκλητα να εξασφαλιστεί ο δημόσιος και ελεύθερος χαρακτήρας του λόφου Κοπανά ώστε να αποδοθεί στο λαό της περιοχής
  • Ουσιαστική αναβάθμιση των αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων


Αθήνα

18/07/2024

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ

ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΑ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια