Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αθήνας για απολύσεις στα ΕΑΣ Υμηττού

 

Σε ρόλο face control ο Διευθύνων Σύμβουλος στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα απολύει τους μη αρεστούς εργαζόμενους και παράλληλα διατηρεί αυτούς που του κάνουν τα χατίρια ως δήθεν απαραίτητους.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να απολύσει τρεις συνδικαλιστές του σωματείου εργαζομένων Ε.Α.Σ. ΑΒΕΕ Υμηττού ΕΒΟ ΠΥΡΚΑΛ, οι οποίοι είναι δημοκρατικά εκλεγμένοι σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό επίπεδο.

Στις 25 Ιούλη 2024 φίμωσε και τη φωνή του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο των Ε.Α.Σ., εκπρόσωπος ο οποίος είναι πρώην Πρόεδρος και νυν Γενικός Γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στον Υμηττό.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς το γιατί, όποιος μιλάει, αγωνίζεται, αναδεικνύει προβλήματα, διεκδικεί για τους εργαζόμενους και καταγγέλλει πολιτικές διάλυσης της εταιρείας δημοσίου συμφέροντος, του δείχνουν την πόρτα της εξόδου και έτσι κυριαρχεί και ο φόβος στους εργαζόμενους που βλέπουν τους εκπροσώπους τους να πληρώνουν την συνδικαλιστική τους δράση, δικαίωμα κατοχυρωμένο με νόμο.

Με τη δικαιολογία του εκσυγχρονισμού της εταιρείας ο κ. Κωστόπουλος, απολύει έμπειρα στελέχη των Ε.Α.Σ. ενώ την ίδια στιγμή πακετάρει τα μηχανήματα για να τα

στείλει σε αποθήκες ή να τα δώσει scrap, μιας εταιρείας τόσο σημαντικής για την αμυντική μας βιομηχανία.

Τόσος εκσυγχρονισμός θα μας βλάψει..!

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αθήνας καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές και καλούμε τον ίδιο αλλά και αυτούς που κρύβονται πίσω του να πάρουν πίσω τις απολύσεις και να αναγνωρίσουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, δικαίωμα κατοχυρωμένο από τον 1264/1982, νόμο ψηφισμένο από όλο το πολιτικό φάσμα.

Διαφορετικά, εν γνώσει τους σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες!

Η αλαζονεία της εξουσίας έχει πάντα ημερομηνία λήξης!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια