Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δάφνη-Υμηττός ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ : να ανακληθεί η απόλυση του γενικού γραμματέα του σωματείου των εργαζομένων ΕΑΣ Υμηττού

Με καταγγελία προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, τον Γενικό Γραμματέα Υπ. Εθνικής Άμυνας Αντώνη Οικονόμου, την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, τον Πρόεδρο Δ.Σ. των Ε.Α.Σ. ΑΘ. Τσιόλκα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Ε.Α.Σ. Ν. Κωστόπουλο, απέστειλαν οι εργαζόμενοι των Ε.Α.Σ. για την παράνομη, όπως υποστηρίζουν, απόλυση εκπροσώπου των εργαζόμενων στο ΔΣ της ΕΑΣ και γενικού γραμματέα του σωματείου Γιάννη Σαράντη.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι πρόκληση αυτή δεν θα μείνει αναπάντητη και η διοίκηση της επιχείρησης θα κληθεί να λογοδοτήσει και ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια έρχεται την περίοδο που σταματά η λειτουργία της εγκατάστασης του Υμηττού με αφορμή του σχεδίου  μεταφοράς 9 Υπουργείων και 4 Ανεξάρτητων Αρχών από το κέντρο της Αθήνας στη συγκεκριμένη έκταση της περιοχής του Δήμου Δάφνης Υμηττού και εξ αυτού δημιουργούνται μείζονα ζητήματα που αφορούν τις παραγωγικές δραστηριότητες του εργοστασίου τη εθνικής αμυντικής βιομηχανίας όπως και τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση και η διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων όπως όλα δείχνουν οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την εταιρεία σε κλείσιμο και την χώρα χωρίς κρατική εταιρεία παραγωγής πυρομαχικών. 

Γιάννης Σαράντης ενημερώθηκε από τη διοίκηση της ΕΑΣ ότι η απόλυσή του εντάσσεται στο πλαίσιο του «εξορθολογισμό και του εκσυγχρονισμό» της εταιρείας. 

Ως πολίτες της περιοχής που φιλοξενεί για πάνω από έναν αιώνα τις συγκεκριμένες ιστορικές εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας της πατρίδας μας με πολλά μέλη οικογενειών να έχουν εργαστεί και σπουδάσει στις δομές των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων δηλώνουμε την αντίθεσή μας στις πρακτικές εκφοβισμού εργαζομένων με απολύσεις συνδικαλιστών, ενέργειες που μας γυρίζουν χρόνια πίσω.

Ως δημοτική παράταξη του Δήμου Δάφνης Υμηττού δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζομένους και μαζί με όσες δημοτικές παρατάξεις του δήμου μας συμφωνούν ζητούμε την ανάκληση της απόλυσης του γενικού γραμματέα του σωματείου των εργαζομένων Γιάννη Σαράντη.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια