Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Νικόλαος Τσιλίφης στην εκπομπή ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ του ACTION24 για τα προβλήματα προσβασιμότητας στον δήμο Δάφνης-Υμηττού

 


O Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Νικόλαος Τσιλίφης είχε την ευκαιρία να απαντήσει σχετικά με το μείζον πρόβλημα της προσβασιμότητας των δημοτών σε δύσκολα σημεία της πόλης μας.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος ανέφερε:
«Είμαστε μια διοίκηση που έχουμε παραλάβει πριν από εννέα μήνες τον δήμο. Παραλάβαμε μια κατάσταση που είναι πραγματικά δύσκολη, ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε, πράγματι όπως θα παρατηρήσετε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα προσβασιμότητας. 
Αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα μόνο τον δήμο μας. Είναι ένα πρόβλημα στους μεγαλύτερους δήμους της χώρας και ειδικότερα στις περιοχές που οι δήμοι είναι παλιοί, έχουν κατοικηθεί και έχουν χτιστεί από παλιά, οπότε οι κανόνες που ίσχυαν είναι διαφορετικοί από τους κανόνες που ισχύουν σήμερα.
Η προτεραιότητα που δίνουμε ως δημοτική αρχή είναι στον πεζό, μετά είναι στα δέντρα - στο πράσινο, και τέλος την στάθμευση.
Για αυτό και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε διαδρομές ισότιμης πρόσβασης από την κατοικία των ατόμων που είναι εμποδιζόμενα στα σημεία κύριου ενδιαφέροντος.
Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να λύσουμε το πρόβλημα αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί ουσιαστικά τα προβλήματα που εντοπίζουμε εμείς σαν διοίκηση, δεν είναι μόνο αυτά που φάνηκαν μπροστά στην κάμερα, είναι το ύψος στο πεζοδρόμιο, η ανωφέρεια(κλίση) του πεζοδρομίου, αλλά και κάθε λογής αντικείμενο που υπάρχει στο πεζοδρόμιο το οποίο μπορεί να είναι είτε ένα δέντρο, είτε ένα αντικείμενο από οργανισμό κοινής ωφέλειας κτλ.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια